11-07-03

Dat die hele oorlog in Irak bullshit was, wisten we al wel l

Dat die hele oorlog in Irak bullshit was, wisten we al wel langer. Al de voorstanders die vonden dat Bush ergens wel gelijk had, zitten nu in een hoekje hun wonden te likken en staren beschaamd naar de grond. Er zijn geen "weapons of mass destruction", nu niet, gisteren niet en volgend jaar ook niet al zoeken ze tot hun tong op hun schoenen hangt.

Tot overmaat van ramp voor de Amerikanen komt nu ook nog uit dat de zogenaamde bevrijding van een Amerikaanse soldaat die in het lang en het breed op TV werd uitgesmeerd opgezet spel was om de oorlog te kunnen verkopen aan de bevolking als was het een wasproduct.

Ziehier de tekst zoals die in de Gazet van Antwerpen te lezen staat :

De spectaculaire bevrijdingsoperatie van het Amerikaanse leger op 1 april om 'hun' soldate Jessica Lynch uit het Iraakse ziekenhuis in Nasiriyah te bevrijden, was opgezet spel.

Een rapport, dat door het Pentagon wordt onderzocht, stelt dat Lynch uiterlijk geen tekenen vertoonde van vormen van mishandeling door Iraakse soldaten. De Irakezen boden op geen enkel moment weerstand toen de Private uit het ziekenhuis werd 'gered'. Dat meldt de BBC.

De bevrijding van 'heldin' Lynch uit het ziekenhuis -sommige bronnen beweren dat de Amerikaanse Delta Forces daarbij zelfs namaakgeweren gebruikten- duurde twintig minuten en werd volledig gefilmd met een nachtcamera.

Zender NBC vatte na de 'redding' zelfs het plan op om een 2 uren durende film te maken over de "waar gebeurde Mission Impossible". Jessica Lynch had bij haar terugkeer uit het Iraakse ziekenhuis een gebroken arm, een gebroken been en een verstuikte enkel. Het rapport stelt dat die een gevolg waren van een auto-ongeval.

17:03 Gepost door Rik | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Beste Rik Is dit verhaal u nu pas ten ore gekomenDit verhaal heb ik al meer als een maand geleden al gelezen in mijn gazet. maar ja, u bent altijd al een beetje achter geweest ten opzichte van mij. Ik zal u nu bovendien een voorbeeld geven van mijn afkeer tegen het vlaams blok en andere vormen van racisme. Toen er in Leuven betoogd werd tegen het NSV was ik erbij samen met mijn zoon die in leuven studeert. U zat toen waarschijnlijk op u kot te leren als u al niet in u bedekke lag. is het trouwens nog geen tijd om te gaan slapen.

Jef Desmedt

Gepost door: jef Desmedt | 11-07-03

Beste Rik Hier moet ik Jef toch wel bijtreden hoor, dit zijn wel degelijk de spreekwoordelijke 'oude koeien' die uit de iraakse grachten worden gehaald. Kan het wat origineler?? met dank !

Gepost door: aragorn | 11-07-03

Beter dan Dash Ik hoorde gisteren General Franks zeggen dat de Amerikanen nog zeker 4 jaar in Irak moeten blijven. Waarom 4 jaar? Is dat de termijn binnen dewelke hun wapens over datum raken?

Gepost door: Pol Delentdecker | 12-07-03

De commentaren zijn gesloten.